Програми и услуги за copywriter

Секој copywriter има свој пакет на услуги и програми за различни задачи Секој copywriter има свој пакет на услуги и програми за различни задачи. Некои програми за copywriter се едноставно потребни, други додаваат удобност и забрзана работа на моменти. Нема да има листа на текстуални уредници и упатства за Skype како средство за комуникациски текстописец.

Ја нудам мојата "златна листа" за пишување, докажана во делото. За погодност, ги делат сите услуги за copywriters по секција. Внимание: статијата е голема, има многу врски. Ајде да одиме!
1. Собирање на информации, план за членови
2. Собери клучни зборови, кластери за пребарување
3. Пишување, проверка на правописот
4. Мобилни апликации и софтвер за copywriter
5. Програми за генерирање и репродукција на текстови
6. Програми за проверка на уникатноста
7. Да се ​​провери уникатноста на текстовите меѓу себе.
8. За слики од екрани

Собирање на информации и планирање на написи:

Двете програми се бесплатни, работат на Windows, Linux и MacOS.

Колекција на клучни зборови, групирање на прашања

- платена програма за собирање на клучните барања со богата функционалност. Овде можете да ги соберете апсолутно сите тематски клучеви во Yandex, Google, да ги идентификувате фреквенциите на барањата во различни појави. Јас особено се допаѓа фактот дека можете да видите кои клучеви конкуренти ги промовираат нивните главни страници. Поддржува работа преку прокси и антигени сервис. Удобно е да испраќате податоци во Excel за понатамошна обработка.

- слободна скратена верзија на колектор на клучеви, но дури и нејзината функционалност е доволна за парсирање на клучните барања. Интерфејсот е ист, па работата е многу погодна.

Wordmaster - програма за пребарување и собирање на совети за пребарување (кои се појавуваат во Yandex кога внесувате пребарување во лентата за пребарување и во Google - на дното на страната за пребарување). Можете да преземете директно од овде. Земајќи ги предвид најновите трендови, ова е најмногу за собирање на повратни врски и групирање на семантичкото јадро. Она што е угодно - програмата работи многу брзо и тежи малку.

pr-cy.ru - да се отстранат дупликатните низи. Ќе биде корисно кога ќе се соберат директни и повратни барања, и треба да ги исчистите повторувањата. Друг онлајн производ - дури и ги отстранува дупликатите како Москва и Москва, да купи iPhone и да купи iPhone. Во принцип, постои поцелосно чистење на пребарувања од дупликати.

- ги крши собраните барања во групи, користејќи го како основа сличноста на сајтовите од Топ 10. Во суштина, ги комбинира тие барања кои можат да се промовираат на една страница. Многу корисна работа, ја заменува интелигентната анализа на клучеви кои ги користев рачно во Keykollektor.

Пишување текст и проверка на правописот:

Мобилни апликации и софтвер за copywriter:

Програми за генерирање и репродукција на текстови:

Програми за проверка на единственоста на текстот:

За такви програми напишал детално во овој пост . Затоа, тука е кратка листа на:

За да ја проверите уникатноста на текстовите меѓу себе:

Скриншот софтвер:

Тоа е за сега. Овие се сите програми и услуги за copywriter што го користам кога пишувам, уредувам, создавам портфолио и подготвувам текстови. Ако можете да советувате други програми, или имате прашања - напишете ги коментарите!

Меню сайта
Опросы
Топ новости
Инструкция: как включить подсветку клавиатуры на ноутбуке Asus


Заблокировалась и отключилась встроенная клавиатура на ноутбуке: как снять блокировку и включить? 


Ремонт ноутбука ASUS N75S в Санкт-Петербурге (СПб): замена дисплея, замена клавиатуры, ремонт корпуса Асус N75S, замена матрицы
Услуга Стоимость, руб. Диагностика ASUS N75S Бесплатно (500р при необходимости разбора) Профилактические работы с системой охлаждения + замена кулера 2500 р * Замена чипа (видеочипа) ASUS N75S 6000-6500 Замена

Как поменять клавиатуру на ноутбуке самостоятельно?
Владельцы мастерских по ремонту компьютеров часто встречаются со случаями, когда приносят ноутбук, на который была пролита какая-либо жидкость. В некоторых случаях подобная ситуация означает, что понадобится

Как правильно и быстро снять клавиши с клавиатуры ноутбука
При продолжительной и тем более неаккуратной эксплуатации ноутбука часто образуются проблемы с клавишами. Они могут залипать, плохо нажиматься, а некоторые клавиши и вовсе могут сломаться. Для решения

Как почистить клавиатуру компьютера
С появлением компьютера человек все больше времени проводит за ним. Это и рабочий инструмент, и средство развлечения. Поэтому, совсем неудивительно, что определенные устройства, используемые для ввода

Замена и ремонт клавиатуры для ноутбука, видео-инструкции
Замена клавиатуры и кнопок ноутбука показано на видео с подробным объяснением процесса. Цена замены в сервисном центре от 200 рублей . Звоните по тел: +7 (812) 640-03-20 . Замена или ремонт

4 способа, как отключить клавиатуру на ноутбуке
Если у вас есть ноутбук, то клавиатура и тачпад на нем являются важными составляющими, без которых работа на устройстве будет вызывать сложности. Конечно есть альтернативы в виде клавиатур и мышей, которые

Как правильно и быстро снять клавиши с клавиатуры ноутбука
При продолжительной и тем более неаккуратной эксплуатации ноутбука часто образуются проблемы с клавишами. Они могут залипать, плохо нажиматься, а некоторые клавиши и вовсе могут сломаться. Для решения

Как правильно и быстро снять клавиши с клавиатуры ноутбука
При продолжительной и тем немало неаккуратной эксплуатации ноутбука часто образуются проблемы с клавишами. Они могут залипать, нехорошо нажиматься, а некоторые клавиши и вовсе могут сломаться. Для решения