SEO copywriting и уникатност како основа

 1. Пишување текст - доверба, но потврди! Како да ги провериме техничките показатели на статијата?
 2. Како да се провери оптимизација copywriting текстови најефективно? Препораки во последно.

Поздрав до моите читатели на блогови!

Продолжувам со серија статии за оптимизација на текстовите на текстови и би сакал да зборувам повеќе денес за важен важен параметар како уникатност. Како да се провери уникатноста на статијата обезбедена од copywriter? Дали програмите можат да бидат погрешни? Предлагам да разберам.

Да, тоа е од неа дека SEO- copywriting започнува. Затоа што дури и најубавиот и компетентен текст, не се единствени, нема да ви донесе никакви резултати во промоцијата на оптимизација. Минималниот праг за единственост обично е поставен на 80%. Тоа е сè што е помало, можете безбедно да се завиткате назад. Сепак, таков процент е дозволен само во случај на многу специфични теми каде што има многу стабилни изрази или термини во неколку збора. Во сите други, препорачувам да ставите најмалку 95% во техничката задача на copywriter.

Но, написот е напишан, copywriter изјавува дека е целосно во согласност со TZ и вие само треба да се провери. И ако можете спокојно да се справите со читливоста и дизајнирате себе си, тогаш проверката на клучни зборови може да потрае многу време, а проверката на уникатност без помош станува невозможна. Како да се провери главната карактеристика на SEO copywriting - уникатност?

Пишување текст - доверба, но потврди! Како да ги провериме техничките показатели на статијата?

До денес има многу програми и услуги. Предлагам да ги разгледаме најпопуларните и најефективните.

Да почнеме со програмите за проверка на појавата на клучни зборови:

Многу корисна програма која ви овозможува да ја проверите достапноста и точниот број на појавувања на клучеви. Вие рачно ги поставите сите неопходни фрази, по што ќе го видите процентот на секој запис. Во прилог на процентот на настанување на клучот во текстот, програмата дава таков параметар како "гадење". Тој ви кажува за повторно спамирање со клучни зборови, па ако индикаторот е над 8, тогаш најдобро е да го намалите бројот на клучни зборови.

Запомнете дека текстот-пишување нема да биде ефективен при спамирање! Покрај тоа, Textus Pro е интересно, бидејќи ви овозможува да ги пресметате трошоците на copywriter, кој ќе ви заштеди пристоен износ на време. Од минусите можам да го именувам само недостатокот на онлајн верзија и верзија за Макоси.

Семантичка анализа на текст од Advego. Во прилог на процентот на појавувања на клучни зборови, се карактеризира со присуство во статистиката на бројот на единствени зборови, стоп зборови, гадење и граматички грешки. Фрустрирачки тука, во принцип, само недостатокот на поставувања.

 • seotxt.com/service/optimizer

Уште една онлајн услуга за проверка на густината на клучни зборови. За разлика од Advego, има понапредни поставки - можете да наведете кои зборови да ги игнорирате во текстот, дали да ги разгледувате броевите и предолгите фрази. Оптимизатор може да биде поставен на вашиот сајт (производителот веќе подготви кодот), што би било добро решение за рекламирање студија и оптимизација агенции.

 • istio.com/rus/text/analyz

Во оваа онлајн услуга не постојат суптилни поставки, но можете веднаш да го проверите правописот со текстот.

Се разбира, има значително повеќе услуги кои можат да ја проверат густината на копчињата и речиси секој ден се појавуваат нови. Поудобно е за мене да преземам неколку програми, така што тие секогаш се на компјутерот, но можете да го изберете најудобниот начин за вас.

Дозволете ни да продолжиме да ја провериме уникатноста на текстот copywriting. Тука сè е многу посложено, затоа што Услугите и програмите се разликуваат едни од други во нивните алгоритми.

Advego plagiatus

Advego plagiatus

Можеби една од најпознатите програми за тестирање на уникатност. Покрај единственоста, постои и втор параметар - присуство на препишување. И покрај фактот дека администрацијата на адвокатската берза забранува одбивање copywriters врз основа на стапката на препишување, постојат клиенти надвор од нејзините граници кои продолжуваат да бараат 100% / 100%.

Препораката да не се користи овој параметар во проценката се должи на фактот дека ако вториот индикатор е низок, не е неопходно да добиете препишување.

Земете, на пример, текстот на поправка на автомобили. А copywriter треба да наслика низа замена чевли за чевли. Тој пишува од нула, правејќи го текстот што е можно уникатен, што е потврдено со 100% параметарот на единственоста. Но, стапката на препишување одеднаш оди 50%.

Зошто е така, бидејќи авторот (пробајте го тоа сами!) Напиша, што се нарекува, од глава, само врз основа на неговото знаење? Да, бидејќи не може да има друга низа на акции и, сепак, текстот ќе изгледа малку како голем број други статии на веб. Во исто време, пребарувачите ќе го сметаат за уникатен.

Advego е во принцип познат по своите сомневања со малку претерување. Ве молиме запомнете - по дифолт, програмата вреди да се провери со шиндра два. Што значи ова? Она што антиплагијатот изгледа со појавување на фрази од само два идентични зборови по ред! Ова можете да го промените во прилагодувањата на програмата.

Главните предности на програмата:

 • Онлајн техничка поддршка
 • Текстот copywriting се проверува од сите страни - голем број на поставки
 • Целосно бесплатно, без ограничувања на бројот на проверки

Конс:

 • Премногу сомневање
 • Многу бавно проверете
 • Премногу често појавување на акаунтот при проверка
 • Нема онлајн верзија и верзија за Makosi

Etxt антиплагијат

Друга програма која е многу популарна. Искрено кажано, Advego и Etxt се толку слични едни на други, што неизбежно размислувате за тоа - дали ги имаат истите корени? Истата забавеност, сомневање, ист чест изглед на капча, но не помалку богат избор на поставувања. Од моја сопствена корист, можам да забележам само присуство на верзија за Mac компјутери.

Text.ru

Најпопуларните интернет услуги. Најчесто е бесплатно, иако бара регистрација по одреден број проверки. Услугата е доста строга во однос на текстот, но бројот на "лажни позитиви" е многу помал. Односно ако text.ru покажува ниска посебност, тогаш, најверојатно, ќе добиете прилично површно преработи, бидејќи услугата не користи метод на верификација, туку посуптилен алгоритам, земајќи ја предвид локацијата на ставовите, групата зборови, итн.

Многу автори се жалат на оваа услуга, но сакам да го привлечам вниманието на фактот дека професионалниот copywriter дури и може да изврши преработи толку длабоко што text.ru ќе го стави 100%. Проблемот останува само во верификацијата на тесно специјализирани текстови, чие значење навистина може да се повтори.

Главните предности на услугата:

 • Строга, точна верификација без премногу сомневање
 • Голем број функции (правопис, спамирање, вода, итн.)
 • Способност за работа од било кој компјутер
 • Недостаток на киднапирање

Конс:

 • Чекот за чекање може да биде доста голем, па мора да почекаш од минута до 5-10 минути
 • Верификација на врската се плаќа исклучиво.
 • Ниво на тешкотија проверка на тесно специјализирани текстови

Content-Watch

Онлајн сервис кој користи алгоритам сличен на text.ru. Услугата, што е токму она што авторите кои користат преработеност на површината не ми се допаѓаат. И навистина, CW лесно го пресметува присуството на препишување, не помага ниту една пермутација на зборови ниту синонимизација на целиот текст. Само целосна реформулација, промена на формата, бидејќи всушност, компетентна презентација на текстот по читањето, а не само копирање со замена на зборови.

Само целосна реформулација, промена на формата, бидејќи всушност, компетентна презентација на текстот по читањето, а не само копирање со замена на зборови

Услугата се плаќа, иако нуди секој ден бесплатни чекови. Сепак, во праведност треба да се каже дека нивните цени се многу разумни и почнуваат со 150 рубли месечно (од февруари 2017 година) за 150 проверки дневно.

Главните предности на услугата:

 • Екстремно точна верификација без непотребно сомневање
 • Голема брзина на скенирање
 • Способност да ги проверуваат страниците на текстот и страниците
 • Достапни стапки и голем избор на методи за плаќање.

Конс:

 • Програмата се плаќа, а обезбедените 5 проверки дневно може да не бидат доволни
 • Ограничувања на големината на текстот - не повеќе од 15.000 zbp
 • Не постои можност за уредување на текстот во прозорецот за проверка (повторно треба да го пополните повторно коригираниот текст)
 • Тешкотијата за работа со високо специјализирани текстови

Како да се провери оптимизација copywriting текстови најефективно? Препораки во последно.

Препораки во последно

Ја испита секоја програма и онлајн check-in услуги во детали, јас ќе одам преку конкретни совети кои ќе ви помогнат во проверка на статии за правилно оптимизација copywriting на текстови :

 • Ако не сте подготвени да резервирате голем дел од времето за да проверите, препорачувам да не користите Advego и Etxt, бидејќи со нив ќе мора да внесувате капка речиси секоја минута. Ова не се случува секој пат, но кога програмата колку што е можно повеќе сака вашето внимание, никогаш не можете да знаете однапред.
 • Ако треба редовно да проверувате голем број текстови , подобро е да ги користите услугите text.ru и Content Watch, кои нудат добра верификација брзина. Втората опција е да користите преземени програми за да не го умножувате бројот на јазичиња во прелистувачот.
 • Ако е важно за вас да го разгледате текстот колку што е можно повеќе детали , тогаш препорачувам користење text.ru + онлајн тестирање на оптимизација за услуги од Advego. Првиот ќе ви покаже единственоста, правописот и спамирање, а втората - густината на клучни зборови.
 • Ако нарачате високо специјализирана тема , на еден или друг начин ќе морате да го истражувате текстот многу подлабоко отколку во други случаи. Препорачувам користење на text.ru и Content Watch, но не заборавајте да ги погледнете линковите кои се означени како извор на текстот. Ако видите дека нема вистински повторувања, а индикаторите се над 80-90% уникатност, можете да ја преземете статијата! Сепак, вистинските проблеми се случуваат само со високо-технолошки теми, медицина и јуриспруденција. Ако copywriter ти кажува дека тој не може да направи уникатен напис за салон за убавина или приградски недвижен имот, јас препорачувам размислување за промена на авторот.
 • Се случува да ви треба да внесете во написот целото парче не-уникатен текст . На пример, да се даде прилично обемна понуда од законот. Што да направите во овој случај? Проверете ја статијата без понуда, и кога ја ставате, ставете ја фразата во тагот <noindex>. Од индексот, така што нема да го скриете текстот, но пребарувачот ќе сфати дека ова е цитат и нема да го земе предвид при проценката на единственоста.

Следете ги овие совети и вашиот SEO copywriting на текстови ќе ги задоволи барањата на пребарувачите, кои ќе ви овозможи да заземаат високи позиции во прашање.

Напишете ги коментарите ако е корисен денешниот материјал и што точно користите за да ги проверите текстовите!

Исто така препорачувам да ги прочитате претходните статии на темата:

Прво: " SEO текст. Не сите статии се подеднакво корисни! "

Вториот: " Оптимизација на текст со клучни зборови "

Трето: " Како ефикасно да комуницирате со copywriter? "

Ви посакувам наскоро, драги читатели!

Со почит, Јуриј Попов .

Како да ги провериме техничките показатели на статијата?
Како да се провери оптимизација copywriting текстови најефективно?
Како да се провери уникатноста на статијата обезбедена од copywriter?
Дали програмите можат да бидат погрешни?
Како да ги провериме техничките показатели на статијата?
Зошто е така, бидејќи авторот (пробајте го тоа сами!) Напиша, што се нарекува, од глава, само врз основа на неговото знаење?
Што значи ова?
Искрено кажано, Advego и Etxt се толку слични едни на други, што неизбежно размислувате за тоа - дали ги имаат истите корени?
Што да направите во овој случај?
Меню сайта
Мини-профиль
 • Регистрация Напомнить пароль?

  Бесплатно можно смотреть фильмы онлайн и не забудьте о шаблоны dle на нашем ресурсе фильмы бесплатно скачать c лучшего сайта
  Опросы
  Топ новости
  Инструкция: как включить подсветку клавиатуры на ноутбуке Asus


  Заблокировалась и отключилась встроенная клавиатура на ноутбуке: как снять блокировку и включить? 


  Ремонт ноутбука ASUS N75S в Санкт-Петербурге (СПб): замена дисплея, замена клавиатуры, ремонт корпуса Асус N75S, замена матрицы
  Услуга Стоимость, руб. Диагностика ASUS N75S Бесплатно (500р при необходимости разбора) Профилактические работы с системой охлаждения + замена кулера 2500 р * Замена чипа (видеочипа) ASUS N75S 6000-6500 Замена

  Как поменять клавиатуру на ноутбуке самостоятельно?
  Владельцы мастерских по ремонту компьютеров часто встречаются со случаями, когда приносят ноутбук, на который была пролита какая-либо жидкость. В некоторых случаях подобная ситуация означает, что понадобится

  Как правильно и быстро снять клавиши с клавиатуры ноутбука
  При продолжительной и тем более неаккуратной эксплуатации ноутбука часто образуются проблемы с клавишами. Они могут залипать, плохо нажиматься, а некоторые клавиши и вовсе могут сломаться. Для решения

  Как почистить клавиатуру компьютера
  С появлением компьютера человек все больше времени проводит за ним. Это и рабочий инструмент, и средство развлечения. Поэтому, совсем неудивительно, что определенные устройства, используемые для ввода

  Замена и ремонт клавиатуры для ноутбука, видео-инструкции
  Замена клавиатуры и кнопок ноутбука показано на видео с подробным объяснением процесса. Цена замены в сервисном центре от 200 рублей . Звоните по тел: +7 (812) 640-03-20 . Замена или ремонт

  4 способа, как отключить клавиатуру на ноутбуке
  Если у вас есть ноутбук, то клавиатура и тачпад на нем являются важными составляющими, без которых работа на устройстве будет вызывать сложности. Конечно есть альтернативы в виде клавиатур и мышей, которые

  Как правильно и быстро снять клавиши с клавиатуры ноутбука
  При продолжительной и тем более неаккуратной эксплуатации ноутбука часто образуются проблемы с клавишами. Они могут залипать, плохо нажиматься, а некоторые клавиши и вовсе могут сломаться. Для решения

  Как правильно и быстро снять клавиши с клавиатуры ноутбука
  При продолжительной и тем немало неаккуратной эксплуатации ноутбука часто образуются проблемы с клавишами. Они могут залипать, нехорошо нажиматься, а некоторые клавиши и вовсе могут сломаться. Для решения